Register Fysiotherapeut

Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) en mag me dan ook Register fysiotherapeut noemen. Voor cliënten is het vooral van belang dat ik erkend worden door alle zorgverzekeraars en de behandelingen dus ook volgens de regels van de zorgverzekeraars vergoed worden.

Fysiotherapie

Dat bewegen niet altijd zo vanzelfsprekend is, beseft je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Dan kan de fysiotherapeut je van dienst zijn.
Door voorlichting, advies en behandeling werk ik, vanuit een holistische mensvisie, aan optimaal herstel van problemen met houding en beweging. Bij de eerste afspraak zal ik, door je te onderzoeken en vragen te stellen, een zo volledig mogelijk beeld van je klachten vormen. Op basis daarvan kan ik samen met jou een behandelplan opstellen. Ook het advies van de verwijzend arts wordt hierin opgenomen.

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheid van gewrichten te beïnvloeden en om spierkracht en conditie te vergroten. Tevens helpt oefentherapie bij het aanleren van een goede houding en het realiseren van een beter evenwicht. Het is belangrijk dat je zelf meewerkt aan het verminderen van je klachten. Dit kan bijvoorbeeld door het verkrijgen van inzicht in oorzaak en gevolg van klachten. Ook thuis oefeningen doen is hierbij van belang. Zo wordt er gewerkt aan herstel van de verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid.

Specialisaties

Daarnaast geef ik ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Naast algemene fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd in psychosomatische fysiotherapie, oedeem fysiotherapie, fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson en bij MS. Ook mindfulness in de fysiotherapie en fysiotherapie bij chronische pijn hebben mijn bijzondere interesse.

Naast mijn werk als fysiotherapeut geef ik les in Taijiquan en Qigong. Voor informatie kun je op het onderwerp boven deze pagina klikken. Neem gerust contact op voor informatie of advies.