Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Fysiotherapie kan tevens ingezet worden bij de ziekte van Parkinson. Dit is een ziekte van de hersenen. Mensen die deze ziekte hebben kunnen erg uiteenlopende klachten hebben. Dit maakt de ziekte van Parkinson is dan ook complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van Parkinson symptomen hetzelfde. De behandeling van de symptomen is dan ook voor elke patiënt verschillend.

Parkinsonisme

Parkinsonisme is een verzamelnaam voor alle symptomen die mensen met de ziekte van Parkinson kunnen hebben. Deze symptomen kunnen ook voorkomen bij een andere ziekte waar de beschadiging van de hersenen zich in hetzelfde gebied bevindt.

fysiotherapie bij ziekte van Parkinson - ParkinsonNet

Sinds de oprichting van ParkinsonNet ben ik aangesloten bij het netwerk in de regio Boxmeer. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson.

Met een aantal betrokkenen organiseer ik de Parkinson informatiemiddag die twee keer per jaar in de regio Boxmeer plaatsvindt. Ik geef ook PWR! training voor mensen met Parkinson en tai chi voor mensen met Parkinson.